Pasts

RPG Pasts

Uzdevumi.lv

Interneta stundas

Žurnāls

Mykoob

 

Moodle

RPG Moodle

[email protected]'s blog

Bērnu reģistrēšana 1. klases pretendentu rindā

2023. gada 19. septembris

Bērnu 1. klases pretendentu rindā var pieteikt, kad bērns ir sasniedzis obligātās izglītības vecumu – pilnus 5 gadus.

Informējam, ka bērnu reģistrēšana uzņemšanai 1. klasē 2024./2025. un 2025./2026. mācību gadam notiek elektroniski.

Lūdzam iesniegumu par bērna uzņemšanu 1. klašu pretendentu sarakstā iesniegt elektroniski, parakstītu ar drošu elektronisko parakstu (sūtīt uz e-pastu pcvsatriga [dot] lv).

Ja elektroniskā paraksta nav, lūdzam izmantot portālā www.Latvija.lv pieejamo pakalpojumu “Priekšlikuma, sūdzības, jautājuma vai lūguma iesniegšana”. Veicot autentifikāciju ar bankas starpniecību, pievienojiet aizpildīto iesniegumu un sūtiet adresātam: Rīgas Purvciema vidusskolai.

Ja Jums nav iespējas iesniegt iesniegumu elektroniski, lūdzam par papīra formāta iesniegumu sazināties ar Skolu, zvanot pa tālruni 67578315 vai rakstot uz e-pastu pcvsatriga [dot] lv.

Iesnieguma veidlapa ŠEIT.

Sākumskolas koncerts "Pavasaris ir klāt"

2024. gada 8. marts

Mūsu skolā ir ienācis Pavasaris! Ar skaistām dziesmām un dejām, ar smaidiem un radošiem darbiem!

7.martā skolas aktu zālē notika koncerti sākumskolas skolēniem, kuros uzstājās gan skolas interešu izglītības programmas dalībnieki - sākumskolas un 5.-9. klašu kori, deju kolektīvi "Venzeļa", "Klasika", "Barabuški Kazačok", skolas leļļu teātris "Modus", gan individuālie izpildītāji.

Paldies visiem interešu izglītības programmas vadītājiem, koncerta vadītājiem, pulciņu dalībniekiem, dejotājiem un dziedātājiem.

Lai visiem skaists un silts Pavasaris!

Tikšanās ar rakstnieci Noru Ikstenu

2024. gada 6. marts

"Es zinu dienas mirkļa garumā un mirkli dienas īsumā," teicis I.Ziedonis. Šo piepildītā mirkļa sajūtu, domājams, ka izjuta ikviens skolēns un pedagogs šī gada pavasara sākumā, piedaloties neaprakstāmā notikumā - iespējā tikties ar sirdsgudru, gaišu, pozitīvu, atvērtu, iedvesmojušu cilvēku, ar rakstnieci Noru Ikstenu.

Uz tikšanos bija aicināti 12.b klases skolēni, kuri apgūst "Latviešu valodu un literatūru II", kā arī 9. un 11. klašu skolēni.

Nora Ikstena stāstīja par to, vai viegli, grūti, vai skaisti būt rakstniekam, kā ir būt rakstniekam 21. gadsimtā. Stāstīja par vienu no savām jaunākajām grāmatām "Jona" un "Draugi. Vabulīša un Pifāna piedzīvojumi".

12.klases skolēni bija sagatavojuši jautājumus par lasītajiem literārajiem darbiem, kā arī par mūžīgām, eksistenciālām problēmām. Sarunu caurstrāvoja gaišums, prieks un pozitīva enerģētika, jo tika īstenota "Divsaruna", gūtas kopīgas skaistas atziņas, gan arī pārrunātas mūsu sabiedrībā, pasaulē esošās sāpes.

Paldies, Nora, par šī nebeidzamā mirkļa sajūtu, mieru, gaismu un iedvesmu!

Frankofonijas karaoke 2024

2024. gada 4. marts

Frankofonijas pasākumu laikā 1.03.2024 mūsu skolēni Valērija Petrova (7.b), Marianna Seņņikova (7.b), Jaromirs Akimovs (7.d) un Sofija Kakiašvili (9.a), kā arī 3 mūsu skolotājas Irina Akimova, Ludmila Vjazmitina un Jekaterina Vasiļenoka pēc Francijas Institūta ielūguma piedalījās franču dziesmu karaokē, kuru organizēja Institut français de Lettonie / Francijas institūts Latvijā sadarbībā ar Francijas Vēstniecību Latvijā.

Fotogrāfijas

Latvijas 37. informātikas (programmēšanas) valsts olimpiādes rezultāti

2024. gada 2. marts

Šogad Latvijas 37. informātikas (programmēšanas) valsts olimpiādes dalībniekus uzņēma V.Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas kolektīvs.

Jaunākajā grupā (8.-10.klase) no visas Latvijas piedalījās 40 skolēni.

Ar prieku paziņojam, ka divu dienu programmēšanas sacensību rezultātā mūsu 10.a klases skolēnam Timuram Timofejam Ulanovam ir iegūta atzinība!

Paldies programmēšanas skolotājai Svetlanai Lisovai par skolēnu sagatavošanu olimpiādei!

Rīgas jauniešu centra "Kaņieris" nodarbība

2023. gada 1. marts

2024. gada 14. februārī skolā 10.c klasei notika nodarbība "Iespējas jaunatnes organizācijās", kuru vadīja Rīgas jauniešu centra "Kaņieris" speciālisti - Dace Rībena, Anna Paula Veidemane, kā arī brīvprātīgie jaunieši, kuri darbojas "Kaņierī".

Nodarbībā tika diskutēts un domāts par iespējām dažādās jaunatnes organizācijās, kā arī jaunieši uzzināja, kā ir iespējams iesaistīties dažados pilsoniskās līdzdalības pasākumos un izteica vēlmi piedalīties arī citās Rīgas jauniešu centra "Kaņieris" nodarbībās.

Lekcija kampaņas "Start (IT)" ietvaros

2024. gada 29. februāris

"Start IT" kampaņas ietvaros 2024. gada 29. februārī mūsu skolā viesojās skolas absolvents Valērijs Tolkačovs, kurš šobrīd strādā uzņēmumā Accenture un atnāca, lai jauniešu vidū popularizētu ar IT saistītās profesijas.

"Start IT" kampaņas mērķis ir:

aktualizēt STEAM mācību priekšmetus, parādot to, ka Latvijā tehnoloģiju joma paplašinās un karjeras izvēles spektrs nozarē ir starpdisciplinārs un dinamiski attīstās;

iedrošināt jauniešus, ka tehnoloģiju jomā nav obligāti nepieciešamas “raķešzinātnieka” prāta spējas, lai konkurētu ar tehnoloģijām saistītajā darba tirgū;

palielināt interesi jauniešiem par studiju programmām Latvijā, kuras ir saistītas ar tehnoloģijām un eksaktajām zinātnēm.

Konference “YUPAD*: jauniešu ceļš uz līdzdalības budžetu”

2024. gada 29. feebruāris

28.februārī 12.b klases skolēni Violeta Ščerba un Dmitrijs Deineka piedalījās konferencē “YUPAD*: jauniešu ceļš uz līdzdalības budžetu”.

Konferencē uzstājās Dmitrijs Zverevs (Rīgas valstspilsētas pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta departamenta Jaunatnes nodaļas vadītājs), kurš stāstīja par līdzdalības budžeta pieejamību un par iespēju mācīties, par jauniešiem kā līdzveidotājiem ne tikai kā mērķgrupu.

Liene Valdmane (Biedrības "Eiropas kustība Latvijā" ģenerālsekretāre) lika aizdomāties par to, kāpēc jaunieši nepietiekami līdzdarbojas un kā veicināt jauniešu atbalstu, par risku novēršanu un jauniešu piesaisti.

Dace Rībena (Rīgas valstspilsētas pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta departamenta Jaunatnes nodaļas Jaunatnes organizāciju sektora vadītāja) stāstīja par projekta YUPAD metodoloģiju, rīkiem un rezultātiem.

Skolēnu komandas (arī mūsu jaunieši), kuras 2023.gada augustā piedalījās YUPAD budžeta līdzdalības projektā stāstīja par savu dalības pieredzi, ieguvumiem un to, ko jau ir izdarījuši, lai realizētu projektu.

Mūsu skolas komandas ideja ir labiekārtot skolas teritoriju, izveidojot "zaļo klasi" . Tiek plānots ierīkot apstādījumus, puķu dobes, iesaistot skolas skolēnus un viņu vecākus, veidot mācību un atpūtas zonu, organizēt ārpusklases nodarbības, izstādes un citus kultūrizglītojošos pasākumus. Ceram, ka drīzumā šo visu varēsim realizēt. Violeta un Dmitrijs lieliski prezentēja skolas komandas darbu!

Izglītība ārzemēs: absolventu pieredzes stāsti

2024. gada 29. februāris

22. februārī, karjeras izglītības programmas ietvaros 11. un 12. klašu skolēniem bija organizēta tikšanās ar mūsu skolas absolventiem Artjomu Grišajevu un Allu Kozlovsku, kuri dalījās savā pieredzē un stāstos par dzīvi un mācībām Nīderlandē.

Jaunieši iepazīstināja ar izvēlēto mācību iestādi, studiju procesu, minot svarīgus aspektus, kā studiju maksa, dzīvošanas izmaksas, darbs studiju laikā, ceļošanas un atpūtas iespējas.

Kā atzīmēja paši absolventi, viņiem bija prieks atkal atgriezties skolā, satikt pazīstamus skolēnus un mīļākos skolotājus, dalīties ar jauniešiem savā pieredzē, atbildēt uz viņu jautājumiem, kā arī pašiem attīstīt savas prezentācijas un uzstāšanās prasmes.

No sirds pateicamies Artjomam un Allai par atsaucību, vērtīgo, saturīgo tikšanos un gaidām ciemos vēl!

Ģeogrāfijas valsts 41. olimpiādes 9.-12.klašu skolēniem 2. posma rezultāti

2024. gada 27. februāris

Sveicam ģeogrāfijas olimpiādes laureātu 11.a klases skolēnu Maksimu Flegontovu ar 3. vietu!

Izsakām pateicību ģeogrāfijas skolotājai un direktora vietniecei Karinai Sčastnajai par ieguldīto darbu skolēnu sagatavošanā!

Šīs tīmekļa vietnes pārzinis ir Rīgas Purvciema vidusskola, elektroniskā pasta adrese: [email protected].

Informējam, ka šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Uzkrātās sīkdatnes var būt pieejamas arī mūsu pārbaudītiem un uzticamiem sadarbības partneriem (trešajām pusēm). Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes, taču Jums jāņem vērā, ka, ja atspējosiet noteikti nepieciešamās sīkdatnes, tīmekļa vietne nevarēs darboties pilnvērtīgi. Papildus informācija šeit